Nosework et “nye” sorte inden for hundeverden

Du og din hund vil komme til at elske at samarbejde på denne måde.

Hvad er Nose Work?

Jeg synes det den fedeste aktivitet som du og din hund kan lave sammen, idet alle hunde uanset alder og race (størrelse), aktivitetsniveau, evt. skavanker kan bruge sin næse Nose Work er også en rigtig god aktivitet for de hunde der af den ene eller anden årsag, har svært ved at være sammen med andre hunde. Nose Work kan f.eks. ofte give usikre hunde selvtillid.

Ved at bruge næsen bliver hundene trætte på en naturlig måde, samtidig med at både hund og fører har det sjovt sammen. Aktiviteten kan laves alene, sammen med andre og er man til det, så har både DKK og DCH konkurrencer, som man kan deltage i. Derudover er der en masse uofficielle konkurrencer som er lige så spændende og lærerige.

Duften der bliver startet op med er lavendelolie, mere her om på kurset.

Krav for at kunne deltage på kurset er:

VIGTIGT: Hunden skal gerne kunne opholde sig i bilen, mens de andre hunde søger, da du som kursist lære meget af, at se de andre hunde arbejde.

Du skal medbringe de lækreste godbidder (foder og pølser er ikke optimale) har du ikke nogle godbidder som din hunde bare vil gøre alt for, kan du selvfølgelig købe det i Vandhundes butik

Du skal medbringe en maaaaasser af de valgte godbidder og det er måske en god ide at vente med at give hunden aftensmad til efter træningen er overstået.

Nogle hunde er bare ikke de store godbide spisere, men vil gerne lege med legetøj, så medbringes ynglings legetøjet, gerne noget der kan trækkes i.

Er ovenstående noget for dig så ring på 42 23 81 84

Lidt om mig

Jeg begyndte selv på at lave Nosework i 2017 og hen over årene er jeg bare blevet mere og mere vild med aktiviteten, fordi jeg kan se på min egne samt andre hunde, hvor glade de bliver over at lave aktiviteten og som man siger en glad hund fører til en glad hundeejer 🙂

Denne glæde fik mig til sidst til at gå i gang med Instruktøruddannelsen og den blev jeg færdig med i august 2021 og har efterfølgende holdt en del kurser, hvor jeg bliver helt “høj” hver gang hund og fører ser lyset.

Da jeg er af den opfattelse at man aldrig bliver færdiguddannet som instruktør, deltager jeg i kurser rundt omkring i landet, så hvem ved måske ses vi derude.

Her har Cato fundet duften på øret